Tämä muikkukeitto on kesäisen rantakalan kaveri, mutta nyt se tehdään syksyisen mausteiseksi. Piparjuuri antaa makupotkua ja voi viimeistelee keiton.
Muikkukeitto
4–5 annosta
11/2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
5 perunaa
2 porkkanaa
n. 100 g fenkolia
5 cm pala purjoa
3 cm pala tuoretta piparjuurta
1 valkosipulin kynsi
400 g perattuja muikkuja
1 rkl voita
1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Huuhdo fenkoli, poista kova kantaosa ja paloittele pikkupaloiksi. Viipaloi purjo. Kuori ja raasta piparjuuri ja valkosipulin kynsi.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, liota siihen kasvisliemikuutio ja lisää joukkoon suola, perunat, porkkanat ja fenkoli. Keitä aineksia noin 10 minuuttia.
3. Lisää joukkoon purjo, piparjuuri, valkosipuli ja muikut. Kypsennä keittoa vielä noin 10 minuuttia, lisää lopuksi voi. Tarkasta suola, lisää sitä tarvittaessa.
4. Tarjoile keitto ruisleivän kyydittämänä.
Vastaa