• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Appelsiinimarinoidut jättikatkaravun pyrstöt

2.12.2020

 
Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.

 

Jättikatkaravun pyrstöistä saat mainion maukkaan tarjottavan niin pikkujoulu- kuin joulupöytääkin. Appelsiinin ja rosmariinin aromit maustavat katkaravunpyrstöt raikkaasti. 

 

 

 

 

Jättikatkarapukranssi

1 pkt (400 g) Pirkka Parhaat jättikatkaravun pyrstöjä, raaka, pakaste

1–2 appelsiinia

 

marinadi:

¾ dl appelsiinimehua

¾ dl rypsiöljyä

2 kpl valkosipulinkynttä

¼ kpl appelsiininkuorisuikaleita

1 rkl rosmariinia hienonnettuna

1 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa

1 tl suolaa

 

kastike:

1 prk (150 g) Pirkka creme fraicea (ranskankermaa, 18 %)

2 rkl appelsiinimehua

2 tl sinappia

1 tl Pirkka juoksevaa hunajaa

1 tl appelsiininkuorisuikaleita

1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna

2 tl rosmariinia hienonnettuna

½ tl suolaa

 

tarjoiluun:

½ ps (á 120 g) Pirkka crostineja, valkosipuli-persilja

pala purjoa viipaleina

rosmariinin oksia

 

 

 

1. Sulata katkaravun pyrstöt pakkauksen ohjeen mukaisesti ja poista niistä kuoret.

 

2. Pese appelsiinit huolellisesti. Veistele appelsiineista kuorimaveitsellä ohuita kuorisuikaleita. Purista appelsiineista mehut kippoon. Tarvitset appelsiinikuorisuikaleita ja -mehua marinadiin ja kastikkeeseen. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. 

 

3. Sekoita marinadin ainekset. Laita katkaravunpyrstöt marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai mielellään yön yli.

 

4. Sekoita kastikkeen ainekset. Anna kastikkeen maustua hetki jääkaapissa.

 

6. Valuta katkaravut marinadistaan. Paista katkaravun pyrstöjä molemmin puolin parin minuutin ajan kuumalla, pinnoitetulla pannulla kunnes ne ovat kypsiä.

 

7. Asettele tarjoiluvadille kranssin muotoon crostineja, sivele niille hieman kastiketta. Asettele ravunpyrstöt niiden päälle. Koristele purjolla, rosmariinilla ja appelsiinipaloilla. Laita loppu kastike kippoon kranssin keskelle.

 

 

 

in Juhlaan, katkarapu

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Väri- ja makuiloa keväisessä keitossa!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse