Jättikatkaravun pyrstöistä saat mainion maukkaan tarjottavan niin pikkujoulu- kuin joulupöytääkin. Appelsiinin ja rosmariinin aromit maustavat katkaravunpyrstöt raikkaasti.
Jättikatkarapukranssi
1 pkt (400 g) Pirkka Parhaat jättikatkaravun pyrstöjä, raaka, pakaste
1–2 appelsiinia
marinadi:
¾ dl appelsiinimehua
¾ dl rypsiöljyä
2 kpl valkosipulinkynttä
¼ kpl appelsiininkuorisuikaleita
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
1 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
kastike:
1 prk (150 g) Pirkka creme fraicea (ranskankermaa, 18 %)
2 rkl appelsiinimehua
2 tl sinappia
1 tl Pirkka juoksevaa hunajaa
1 tl appelsiininkuorisuikaleita
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 tl rosmariinia hienonnettuna
½ tl suolaa
tarjoiluun:
½ ps (á 120 g) Pirkka crostineja, valkosipuli-persilja
pala purjoa viipaleina
rosmariinin oksia
1. Sulata katkaravun pyrstöt pakkauksen ohjeen mukaisesti ja poista niistä kuoret.
2. Pese appelsiinit huolellisesti. Veistele appelsiineista kuorimaveitsellä ohuita kuorisuikaleita. Purista appelsiineista mehut kippoon. Tarvitset appelsiinikuorisuikaleita ja -mehua marinadiin ja kastikkeeseen. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet.
3. Sekoita marinadin ainekset. Laita katkaravunpyrstöt marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai mielellään yön yli.
4. Sekoita kastikkeen ainekset. Anna kastikkeen maustua hetki jääkaapissa.
6. Valuta katkaravut marinadistaan. Paista katkaravun pyrstöjä molemmin puolin parin minuutin ajan kuumalla, pinnoitetulla pannulla kunnes ne ovat kypsiä.
7. Asettele tarjoiluvadille kranssin muotoon crostineja, sivele niille hieman kastiketta. Asettele ravunpyrstöt niiden päälle. Koristele purjolla, rosmariinilla ja appelsiinipaloilla. Laita loppu kastike kippoon kranssin keskelle.
Vastaa