• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Kipoista ja kulhoista!

7.1.2021

 

Helppo ja nopea kulhoruoka on kiireisen kokkailijan pelastus.

 

Tämän annoksen juju ja paras lisäke ainaisen riisin sijaan on kaurajyvät.  Ne kypsyvät 15 minuutissa, ovat runsaskuituisia, hellivät vatsaa ja mikä parasta maistuvat lempeän ruokaisilta. Jyvät ovat gluteenittomia ja niissä ovat kuidut, proteiinit, vitamiinit ja rasvat kohdillaan.

 

Tämä annos on myös kätevä eväs, koululaisen pikaruoka ja käy moneen makuun.

 

 

Näistä riittää neljälle nälkäiselle.

 

Kulhoruoka:

4 dl kaurajyviä

1 rkl öljyä

1 rkl sitruunamehua

 

lisäkkeet:

300 g kylmäsavulohta

200 g edame papuja (soijapapuja) pakasteesta

1 avokado

pätkä kurkkua

kourallinen siemeniä, esim seesamin- ja auringonkukan

tuoretta korianteria

 

punajuurilisäke:

1 raaka punajuuri

1 etikkapunajuuri

kynnen kokoinen pala tuoretta inkivääriä

1 rkl sitruunamehua

2 rkl öljyä

2 tl juoksevaa hunajaa

1/2 tl jauhettua juustokuminaa

½ tl jauhettua korianteria  

 

 

 

1. Keitä kaurajyvät kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoita kypsiin jyviin öljy ja sitruunamehu.

2. Kypsennä edamame-pavut pakkauksen ohjeen mukaisesti.

3. Kuori raaka punajuuri ja inkivääri. Raastaa molemmat raastimen pienimmällä terällä. Raasta myös etikkapunajuuri. Sekoita kaikki punajuurilisäkkeen ainekset.

4. Kuori ja viipaloi avokado.

5. Kokoa kaikki eri ainekset kulhoihin ja kippoihin, lisää joukkoon tuorettaa korianteria.

6. Punajuurilisäke toimii annoksen kastikkeena. 

 
 
Kulhot ja kipot: RaakaRå, Leena Kouhia
 
 
 

 

in Arkeen, lasten makuun, Lisukkeet, lohi

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse