Pasta on nopeaa ja maukasta arjen pelastajaruokaa tai viikonlopun ulkoilun palkintoannos! Pasta pitää nälän pitkään, kylmäsavulohi antaa ruoalle makua ja aromia kauhakaupalla.
Kylmäsavulohipasta
4 annosta
400 g tagliatelle tuorepastaa (muukin pasta toki käy)
kastike:
n. 10 cm pätkä purjoa
1 valkosipulin kynsi
200 g pakaste lehtipinaattia
2 rkl öljyä
21/2 dl kasvis- tai ruokakermaa
1 rkl sitruunamehua
250 g kylmäsavulohta
suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
lisäksi:
seesaminsiemeniä, sulapähkinöitä ja leivänmuruja
parmesaani, pecorinoa tai muuta kovaa juustoa makusi mukaisesti
basilikaa.
1.Keitä pasta valmiiksi pakkauksen ohjeen mukaisesti.
2. Huuhdo ja paloittele purjo. Kuori ja paloittele valkosipulin kynsi. Sulata pinaatti kohmeiseksi.
3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon purjo, valkosipuli ja pinaatti. Kääntele ja kypsennä aineksia noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon kerma ja sitruunamehu, anna kastikkeen tekeytyä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoittele välillä. Kastike saa olla sakeaa ja paksua.
4. Pilko kylmäsavulohi ja lisää se kastikkeeseen. Kuumenna hetki. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.
5. Tarjoile pasta ja kastike lämpiminä. Lisää annosten päälle seesaminsiemeniä, suolapähkinöitä ja leivänmuruja.
Vinkki:
Leivänmurut käyvät mainiosti lisäkkeiksi moniin ruokiin.
Kokeile kovettunutta tummaa tai vaaleaa leipää kastikkeiden, keittojen ja salaattien lisänä. Ne maistuvat myös paistettujen kalapalojen lisänä.
Murustele leipä sopivaksi käsin tai laita leipäpalat pakastepussiin ja kaulitse muruiksi.
Voit myös paahtaa leivät siementen ja pähkinöiden kanssa kuumalla pannulla nopeasti.
Tämä on myös ruokahävikin minimoimista!
Vastaa