• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Parasta pastaa!

28.1.2021

 

Pasta on nopeaa ja maukasta arjen pelastajaruokaa tai viikonlopun ulkoilun palkintoannos! Pasta pitää nälän pitkään, kylmäsavulohi antaa ruoalle makua ja aromia kauhakaupalla.

 

 

Kylmäsavulohipasta

4 annosta

 

400 g tagliatelle tuorepastaa (muukin pasta toki käy)

 

kastike:

n. 10 cm pätkä purjoa

1 valkosipulin kynsi

200 g pakaste lehtipinaattia

2 rkl öljyä

21/2 dl kasvis- tai ruokakermaa

1 rkl sitruunamehua

250 g kylmäsavulohta

suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

 

lisäksi:

seesaminsiemeniä, sulapähkinöitä ja leivänmuruja

parmesaani, pecorinoa tai muuta kovaa juustoa makusi mukaisesti

basilikaa.

 

 

1.Keitä pasta valmiiksi pakkauksen ohjeen mukaisesti.

 

2. Huuhdo ja paloittele purjo. Kuori ja paloittele valkosipulin kynsi. Sulata pinaatti kohmeiseksi.

 

3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon purjo, valkosipuli ja pinaatti. Kääntele ja kypsennä aineksia noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon kerma ja sitruunamehu, anna kastikkeen tekeytyä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoittele välillä. Kastike saa olla sakeaa ja paksua.

 

4. Pilko kylmäsavulohi ja lisää se kastikkeeseen. Kuumenna hetki. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

 

5. Tarjoile pasta ja kastike lämpiminä. Lisää annosten päälle seesaminsiemeniä, suolapähkinöitä ja leivänmuruja. 

 

Vinkki:

Leivänmurut käyvät mainiosti lisäkkeiksi moniin ruokiin.

 

Kokeile kovettunutta tummaa tai vaaleaa leipää kastikkeiden, keittojen ja salaattien lisänä. Ne maistuvat myös paistettujen kalapalojen lisänä. 

 

Murustele leipä sopivaksi käsin tai laita leipäpalat pakastepussiin ja kaulitse muruiksi.

 

Voit myös paahtaa leivät siementen ja pähkinöiden kanssa kuumalla pannulla nopeasti. 

 

Tämä on myös ruokahävikin minimoimista!

 

 

 

 

in Arkeen, lohi

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse