• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Kuhafileet ja sitruunavoikastike

31.3.2021

 

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.

 Raikkaan sitruunainen voikastike on ihana makupari paistetulle, vaalealle kalalle. Tarjoa kuha ja voikastike ruokaisan salaatin kanssa.

 

 

 

 

Paistetut kuhafileet

4 annosta

 

600 g nahatonta kuhafileetä

2 rkl Pirkka voita paistamiseen

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

 

Sitruunavoikastike:

2 sitruunaa

1 pieni (60g) sipuli

100 g Pirkka voita

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

2 kevätsipulin vartta hienonnettuna

 

Salaatti:

½ (á 225 g) Pirkka cosmopolitan salaatti

100 g kurkkua

n. 50 g kevätsipulia hienonnettuna

2 kananmunaa keitettynä

 

1. Pese sitruunat huolellisesti. Raasta toisesta sitruunasta kuori. Purista molempien sitruunoitten mehu (noin ¾ dl). Hienonna kuorittu sipuli.

 

2. Sulata nokare voita (noin 1 rkl) kattilassa ja kuullosta sipulia hetki, läpikuultavaksi. Älä ruskista.

 

3. Lisää joukkoon sitruunamehu ja kuoriraaste.  Anna kastikkeen kiehahtaa hetki kasaan. Paloittele loppu voi. Ota kattila liedeltä ja vatkaa voi sekaan, niin että kastike paksuuntuu. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja kevätsipulilla.

 

4. Huuhdo ja paloittele salaatti ja kurkku. Hienonna kevätsipulit. Kuori ja paloittele keitetyt kananmunat. Kokoa salaatti kauniisti tarjoiluvadille. Kastikkeeksi sopii ripaus ihanaa sitruunavoikastiketta.

 

5. Paloittele kuhafileet annospaloiksi. Ruskista voi pannulla ja paista kuhafileitä muutaman minuutin ajan molemmin puolin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.

 

6. Tarjoa fileet salaatin ja sitruunavoikastikkeen kanssa.

 

 

 

Jos sitruunavoikastiketta jää yli, säilyy se jääkaapissa muutaman päivän. Voit lämmittää kastiketta varovasti uutta käyttöä varten.

 

 

 

  

 

in Arkeen, kuha, Lisukkeet

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse