• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Tutustu turskaan!

3.3.2021

 

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.

 

Valkolihainen kala maistuu niin lapsille kuin varttuneelle väellekin. 

 

Ihanan yrttinen, ruskistettu voi kruunaa turskan maun.

 

 

 

Paistetut turskafileet

600 g turskafileetä

11/2 tl suolaa

200 g parsakaalia

1 (noin 200 g) fenkoli

1 ps (200 g) Pirkka suomalaisia pakasteherneitä

 

Paahdettu yrttivoi:

100 g Pirkka voita

1 ruukku timjamia

1 ruukku ruohosipulia

1 ruukku persiljaa

1 valkosipulin kynsi

1 tl kuvattua tilliä

 

 

1.Paloittele voi paksupohjaiseen kattilaan. Hienonna kutakin yrttiä puolikas ruukku voin joukkoon. Lisää kuorittu ja murskattu valkosipulin kynsi sekä kuivattu tilli kattilaan.

 

2.Kuumenna voita ja yrttejä kattilassa sekoitellen. Anna voin ruskistua, mutta varo polttamasta sitä. Aikaa kuluu 6–10 minuuttia. Siivilöi voi.

 

3.Leikkaa turskafilee annospaloiksi. Kuumenna puolet yrttivoista pannulla ja paista turskapaloja molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Lusikoi yrttivoita paistamisen aikana turskapalojen päälle. Ripottele suola kaloille.

 

4.Huuhdo ja paloittele parsakaali ja fenkoli. Keitä noin 5 minuuttia. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaisesti ja murskaa ne.

 

5.Kuumenna yrttivoi ja lusikoi sitä ennen tarjoilua reilusti vihannesten päälle.

 

6.Hienonna loput yritit. Ripottele niitä turskan ja vihannesten päälle. Asettele loput yrtit pöytään tarjolle.

 

 

 

Tiesitkö että….

 

Voit tehdä yrttivoin valmiiksi edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.. Yrttivoi sopii kalan, vihannesten ja lihan kanssa tarjottavaksi.

 

 

 

in Arkeen, lasten makuun, Lisukkeet, turska

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse