Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.
Valkolihainen kala maistuu niin lapsille kuin varttuneelle väellekin.
Ihanan yrttinen, ruskistettu voi kruunaa turskan maun.
Paistetut turskafileet
600 g turskafileetä
11/2 tl suolaa
200 g parsakaalia
1 (noin 200 g) fenkoli
1 ps (200 g) Pirkka suomalaisia pakasteherneitä
Paahdettu yrttivoi:
100 g Pirkka voita
1 ruukku timjamia
1 ruukku ruohosipulia
1 ruukku persiljaa
1 valkosipulin kynsi
1 tl kuvattua tilliä
1.Paloittele voi paksupohjaiseen kattilaan. Hienonna kutakin yrttiä puolikas ruukku voin joukkoon. Lisää kuorittu ja murskattu valkosipulin kynsi sekä kuivattu tilli kattilaan.
2.Kuumenna voita ja yrttejä kattilassa sekoitellen. Anna voin ruskistua, mutta varo polttamasta sitä. Aikaa kuluu 6–10 minuuttia. Siivilöi voi.
3.Leikkaa turskafilee annospaloiksi. Kuumenna puolet yrttivoista pannulla ja paista turskapaloja molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Lusikoi yrttivoita paistamisen aikana turskapalojen päälle. Ripottele suola kaloille.
4.Huuhdo ja paloittele parsakaali ja fenkoli. Keitä noin 5 minuuttia. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaisesti ja murskaa ne.
5.Kuumenna yrttivoi ja lusikoi sitä ennen tarjoilua reilusti vihannesten päälle.
6.Hienonna loput yritit. Ripottele niitä turskan ja vihannesten päälle. Asettele loput yrtit pöytään tarjolle.
Tiesitkö että….
Voit tehdä yrttivoin valmiiksi edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.. Yrttivoi sopii kalan, vihannesten ja lihan kanssa tarjottavaksi.
Vastaa