• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Voimakeitto

20.10.2021

 

Valmista kalakeitto aasialaistyyliin! Aromikas soppa-annos lämmittää pitkän päivän päätteeksi, lounaaksi ja ihan muuten vaan.

 

Tämä keitto lainaa makujaan korealaistyylisestä kalasopasta.

 

 


  

Kalakeitto korealaistwistillä!

4 annosta

 

400 g hauki-, turska-, seifileetä tai muuta vaaleaa kalaa

2 porkkanaa

noin 200 g parsakaalia

150 g kokojyvänuudeleita

nippu kevätsipulia

2 rkl öljyä

2 valkosipulin kynttä murskattuina

1 tl raastettua inkivääriä

2 tl chilijauhetta

2 rkl soijakastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa (myös valkoviinietikka käy) 

noin 1 l vettä

tuoretta korianteria

1 punainen chili pilkottuna

 

 


 

1. Paloittele haukifilee annospaloiksi.

 

2. Kuori ja paloittele porkkanat, huuhdo ja paloittele parsakaali, käytä myös varsiosa. Huuhdo ja viipaloi kevätsipulit.

 

3. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti ja jätä jäähtymään.

 

4. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää joukkoon valkosipuli, inkivääri ja chilijauhe. Sekoittele pari minuuttia ja lisää soijakastike, riisiviinietikka ja vesi. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon porkkanat ja parsakaalit.

 

5. Kypsennä keittoa noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi liemeen kalapalat ja kevätsipulit. Kypsennä muutaman minuutti. Tarkasta suola ja maku.

 

6. Jaa nuudelit kulhoihin ja kauho kuumaa keittoa päälle. Lisää annoksiin silputtua korianteria ja chiliviipaleita.

 

 

 

 

 

 

 

in Arkeen, hauki, Keitot, seiti, turska

Reader Interactions

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse