Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.
Mehevä, uunissa paistettu kirjolohi saa rutkasti makua puolikuivatuista kirsikkatomaateista, kapriksista ja sipulista.
Kirjolohi uunissa
4 annosta
1 (600–700 g) kirjolohifilee
1 prk (280 g /180 g) Pirkka Parhaat puolikuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
1 prk (50 g/ 35 g) Pirkka kapriksia
80 g purjoa
1 pieni punasipuli
4 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1. Pyyhi kirjolohifilee talouspaperilla. Tee fileen lihapuolelle 4–5 viiltoa. Laita filee uunivuokaan.
2. Valuta kirsikkatomaatit ja ota öljy talteen. Valuta myös kaprikset. Hienonna kolmasosa kirsikkatomaateista.
3. Laita tomaattipalat kalan viiltoihin ja lisää niihin myös osa kapriksista. Valele kirjolohifilee tomaattien öljyllä. Ripottele suola ja mustapippuri kalan pinnalle.
4. Huuhdo purjo ja viipaloi se. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulin kynnet.
5. Sekoita keskenään loppu tomaattien öljy, kirsikkatomaatit, loput kaprikset, purjo-, puna- ja valkosipulit. Pane seos lohifileen kylkeen uunivuokaan.
6. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Valele kala vielä lopuksi tomaattiseoksen liemellä. Tarjoa lohi perunoiden tai leivän kanssa.
7. Jos lohta jää jäljelle, maistuu se vielä seuraavana päivänä leivän päällä tai salaatin lisäkkeenä.
Vastaa