Tässäpä ihana kalaleipien ohje vaikkapa uuden vuoden, loppiaisen tai ihan vaan arjen iloksi!
Nyt liputetaan kotimaisen villikalan puolesta! Savustetut särjet purkissaan ovat helppo ja maukas särvin! Katsasta lähikauppojen kalahyllyt ja vaihda tonnikala kotimaiseen kalaan! Teet samalla ympäristöteon.
Särkileivät
8 palaa hyvää rouheista leipää
1 prk savusärkeä (esim. Pielisen Kala), muutkin kotimaiset kalat toki käyvät
lisäkesalaatti:
n. 50 g fenkolia
pari kourallista salaattisekoitusta
1 rkl kapriksia
kastikkeeksi:
1 dl ranskankermaa
2 tl sinappia
½ sitruunan mehu ja kuoriraaste
ripaus suolaa
1. Tee ensin lisäke. Huuhdo ja viipaloi fenkoli ohuiksi, pieniksi siivuiksi. Sekoita kastikkeen ainekset.
2. Sekoita fenkoli, salaatti, kaprikset ja kastike.
3. Paahda leipäviipaleet ja sivele ne kevyesti särkien säilöntäliemellä. Jaa kalasäilyke leiville ja tarjoile ne lisäkesalaatin kanssa.
Vastaa