Tämä postaus on tehty yhteistyössä Kalaonnin kanssa.
Kutsu perheväki, kalakaverit ja parhaat naapurit kokoamaan itse kullekin maittavat, raikkaan runsaat kalaleivät. Varaa pöytään herkullisia valmiita kalatuotteita, rouheaa, tuoretta leipää ja runsaasti tykötarpeita. Iloinen tekeminen ja kevätmieli ovat taattuja!
Tämä leipäbaari on mainio idea brunssiksi, viikonlopun ruokatarjoiluun, pääsiäispöydän iloksi ja ihan muuten vaan!
Pöytään varattiin:
Nämä riittävät noin 6–10 nautiskelijalle, riippuen leivän koosta ja miten paljon lisäkkeitä itse kukin haluaa.
Paketit Kalaonnin Paholaisen loimukirjolohta (170 g) Old School Kylmäsavulohta (200 g) ja Maestro loimukirjolohta (170 g). Makuja jokaiselle ja kaikissa savun ihanaa aromia.
Tuore, muheva, rouheinen leipä makusi mukaisesti.
Kevätsipulia, salaattia, versoja, avokadoja, retiisejä, kananmunia, punasipulia, perunoita, sitruunaa, limettiä, chilejä, syötäviä kukkia, kurkkua, porkkanoita, silmusalaattia.
Lisäkkeitä kipoissa:
1. 1 prk ranskankermaa, joka kokoaa pehmeästi makuja yhteen
2. 2 kpl avokadoa valmiiksi siivutettuna, päälle pirskoteltu limen tai sitruunan mehua (viipaleet eivät tummu)
3. 3 kpl Keitettyjä kananmunia valmiiksi paloiteltuina
4. 4 keitettyjä perunaa valmiiksi viipaloituina
5. Syötäviä kukkia ja yrttejä. Syötäviä kukkia on tarjolla hyvin varustetuissa marketeissa. Ne nostattavat ruoan keväisen kauniiksi (toki ilmankin pärjätään). Silppua kulhoon myös kevätsipulia varsineen. Sitruunan ja appelsiinin kuorisuikaleet antavat leiville mukavasti makua ja väriä.
6. Pikapikkelöityä porkkanaraastetta:
Raasta iso porkkana, sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, 2 tl juoksevaa hunajaa, ½ tl raastettua inkivääriä. Valmista nautittavaksi heti, tai voit valmistaa ennakkoon ja säilyttää jääkaapissa.
7. Pikapikkelöityä kurkkua
Raasta raastimen suurimmalla terällä puolikas kurkku, valuta tai puristele kurkuista enin kosteus pois. Sekoita kurkkuraasteen sekaan ½ tl suolaa, 1 rkl sitruunan mehua ja ½ rkl juoksevaa hunajaa. Tämä on valmista heti nautittavaksi.
8. Pikkelöityä punasipulia:
Kuori ja viipaloi 2 punasipulia. Kuumenna 1 dl vettä, sekoita joukkoon ½ dl sokeria ja ¼ dl etikkaa. Sekoita liemi sipuliviipaleiden joukkoon. Anna sipulien maustua mieluiten yön yli, mutta ainakin muutaman tunnin.
Maukas vinkki on sipaista leiville ensiksi sinappia. Tavallinen sinappi jalostuu tilkalla juoksevaa hunajaa, kokeile ihmeessä. Sekoita keskenään 2 rkl sinappia ja 1 tl juoksevaa hunajaa.
Leipävinkkejä:
1. Paholaisen loimukirjolohileivät
Sipaise leville ensin sinappia ja ranskankermaa, kerros silmusalaattia, kananmunaa, avokadoa, pikkelöityä porkkanaa, reilusti kirjolohipaloja, pari chiliviipaletta ja pari sitruunan palaa.
2. Maestro loimukirjolohileivät
Sipaise leiville sinappia ja ranskankermaa, salaattia, retiisisiivuja, runsaasti loimulohta ja pikkelöityjä punasipulirenkaita, syötäviä kukkia ja pari limetin palaa.
3. Old School kylmäsavulohileivät
Sipaise leiville sinappia ja ranskankermaa, silputtua kevätsipulia, salaattia, perunaviipaleita, reilusti kylmäsavulohta, sitruunan ja appelsiinin kuorisuikaleita, versoja ja syötäviä kukkia.
Jos aineksia jää jäljelle saat niistä koottua seuraavanakin päivänä mainiot eväsleivät tai käytä ne salaattiin.
Vastaa