• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Pienet uunimunakkaat & kylmäsavulohta

15.3.2022

 

Valmista pikkumunakkaat kätevästi uunissa muffinivuoissa. Nämä kylmäsavulohella höystetyt munakkaat sopivat mainiosti niin kevyen salaattilounaan kylkeen, brunssille, juhlavaan noutopöytään, kevätretken evääksi kuin koululaisten välipalaksikin. 

 

 

Uunimunakkaat & kylmäsavulohta

6 munakasta

 

öljyä muffinipellin voiteluun

6 kanamunaa

11/2 dl kaura- tai tavallista maitoa

100 g kylmäsavulohta

50 g tuoretta pinaattia

2 kevätsipulia

½ tl rouhittua mustapippuri

½ tl kuivattua timjamia

(suolaa)

 

päälle:

50 g kylmäsavulohta

kevätsipulin varsia

 

 

1. Voitele muffinipellin vuoat, jos käytät paperisia vuokia laita niitä kaksi päällekkäin.

2. Leikkaa kylmäsavulohi pienen pieniksi paloiksi. Huuhdo ja silppua pinaatit ja kevätsipulit.

3. Sekoita munat ja maito kulhossa. Lisää munakasseokseen kylmäsavulohi, pinaatti ja kevätsipulit ja mausteet. Kylmäsavulohi on suolaista, joten suolaa ei (ehkä) tarvita. 

4. Jaa munakasmassa voideltuihin vuokiin. Paista munakkaita 200 asteisessa uunissa 18–20 minuuttia, kunnes ne ovat hyytyneet.

5. Ota munakkaat vuoistaan, jäähdytä hieman. Koristele munakkaat savulohiviipaleilla ja kevätsipulilla. Voit halutessasi leikata kevätsipulin varret pitkittäin, kostuttaa ne ja vetäistä veitsen avulla kiharaisiksi nauhoiksi.

6. Munakkaiden kyyditsijäksi sopii mainiosti tuore leipä ja raikas salaatti.

 

in Arkeen, Evääksi, Juhlaan, lasten makuun, lohi

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Anjovispinaattipiirakka

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse