Valmista pikkumunakkaat kätevästi uunissa muffinivuoissa. Nämä kylmäsavulohella höystetyt munakkaat sopivat mainiosti niin kevyen salaattilounaan kylkeen, brunssille, juhlavaan noutopöytään, kevätretken evääksi kuin koululaisten välipalaksikin.
Uunimunakkaat & kylmäsavulohta
6 munakasta
öljyä muffinipellin voiteluun
6 kanamunaa
11/2 dl kaura- tai tavallista maitoa
100 g kylmäsavulohta
50 g tuoretta pinaattia
2 kevätsipulia
½ tl rouhittua mustapippuri
½ tl kuivattua timjamia
(suolaa)
päälle:
50 g kylmäsavulohta
kevätsipulin varsia
1. Voitele muffinipellin vuoat, jos käytät paperisia vuokia laita niitä kaksi päällekkäin.
2. Leikkaa kylmäsavulohi pienen pieniksi paloiksi. Huuhdo ja silppua pinaatit ja kevätsipulit.
3. Sekoita munat ja maito kulhossa. Lisää munakasseokseen kylmäsavulohi, pinaatti ja kevätsipulit ja mausteet. Kylmäsavulohi on suolaista, joten suolaa ei (ehkä) tarvita.
4. Jaa munakasmassa voideltuihin vuokiin. Paista munakkaita 200 asteisessa uunissa 18–20 minuuttia, kunnes ne ovat hyytyneet.
5. Ota munakkaat vuoistaan, jäähdytä hieman. Koristele munakkaat savulohiviipaleilla ja kevätsipulilla. Voit halutessasi leikata kevätsipulin varret pitkittäin, kostuttaa ne ja vetäistä veitsen avulla kiharaisiksi nauhoiksi.
6. Munakkaiden kyyditsijäksi sopii mainiosti tuore leipä ja raikas salaatti.
Vastaa