Kokoa maukkaat tortillalätyt kädenkäänteessä, nämä ovat parasta vappusyötävää niin brunssilla kuin illanistujaisissa! Nämä tortillat ovat hedelmäisen raikkaita ja täynnä kevään iloa! Mikä parasta, itse kukin syöjä voi valita juuri itselleen maistuvimmat täytteet!
Jättikatkaraputortillat
1 pkt/ 6 kpl punajuuri-tortillalättyjä, muutkin lätyt toki käyvät
300 g kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä
1 rkl chilikastiketta ja 1 rkl öljyä ravuille
1 kerä romaine- tai muuta rapealehtistä salaattia
n. 30 g pinaattia
1 porkkana
1 paprika
1 tuore mango
kourallinen suolapähkinöitä
chiliä
minisitruunan viipaleita, tavallinenkin toki käy
mintun lehtiä
kastikkeeksi turkkilaista jukurttia
vihreä kastike:
2 dl pakasteherneitä
½ ruukkua minttua
3 valkosipulin kynttä
½ suolaa1 tl hunajaa
1 limetin tai sitruunan mehu
1. Sulata jättikatkaravun pyrstöt pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoita chilikastike ja öljy. Kuivaa katkaravut ja sivele ne chilikastikkeella. Ota katkarapuihin väriä ja makua parillapannulla tai tohottajalla.
2. Huuhdo ja revi salaatti. Kuori ja viipaloi porkkana tikuiksi, pese ja paloittele paprika ohuiksi suikaleiksi. Kuori mango ja viipaloi se.
3. Valmista vihreä kastike. Sulata herneet, kuori ja murskaa valkosipulin kynnet, Huuhdo chili, poista siemenet ja paloittele se. Laita korkeaan astiaan herneet, mintun lehdet, valkosipuli, suola, hunaja, chili ja limetin mehu. Jauha seos sauvasekoittimella tasaiseksi tahnamaiseksi kastikkeeksi. Tarkasta maku.
4. Lämmitä lätyt pakkauksen ohjeen mukaisesti. Levitä ensin lätyille jukurtti ja tilkka vihreää kastiketta. Laita kastikkeiden päälle salaattia, pinaatin lehtiä, porkkanaa, paprikaa, mangoa, suolapähkinöitä, chili- ja sitruunaviipaleita kauniin komeaksi kedoksi. Asettele päällimmäiseksi katkaravut ja tujaus vihreää kastiketta.
Iloista ja aurinkoista vappua!
Vastaa