• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Värimakua ja -iloa vappuun!

28.4.2022

 

 

Kokoa maukkaat tortillalätyt kädenkäänteessä, nämä ovat parasta vappusyötävää niin brunssilla kuin illanistujaisissa! Nämä tortillat ovat hedelmäisen raikkaita ja täynnä kevään iloa! Mikä parasta, itse kukin syöjä voi valita juuri itselleen maistuvimmat täytteet!

 

 

Jättikatkaraputortillat

 

1 pkt/ 6 kpl punajuuri-tortillalättyjä, muutkin lätyt toki käyvät

300 g kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä

1 rkl chilikastiketta ja 1 rkl öljyä ravuille

1 kerä romaine- tai muuta rapealehtistä salaattia

n. 30 g pinaattia

1 porkkana

1 paprika

1 tuore mango

kourallinen suolapähkinöitä

chiliä

minisitruunan viipaleita, tavallinenkin toki käy

mintun lehtiä

kastikkeeksi turkkilaista jukurttia

 

vihreä kastike:

2 dl pakasteherneitä

½ ruukkua minttua

3 valkosipulin kynttä

½ suolaa1 tl hunajaa

1 limetin tai sitruunan mehu

 

1. Sulata jättikatkaravun pyrstöt pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoita chilikastike ja öljy. Kuivaa katkaravut ja sivele ne chilikastikkeella.  Ota katkarapuihin väriä ja makua parillapannulla tai tohottajalla.

2. Huuhdo ja revi salaatti. Kuori ja viipaloi porkkana tikuiksi, pese ja paloittele paprika ohuiksi suikaleiksi. Kuori mango ja viipaloi se.

3. Valmista vihreä kastike. Sulata herneet, kuori ja murskaa valkosipulin kynnet, Huuhdo chili, poista siemenet ja paloittele se. Laita korkeaan astiaan herneet, mintun lehdet, valkosipuli, suola, hunaja, chili ja limetin mehu. Jauha seos sauvasekoittimella tasaiseksi tahnamaiseksi kastikkeeksi. Tarkasta maku.

4. Lämmitä lätyt pakkauksen ohjeen mukaisesti. Levitä ensin lätyille jukurtti ja tilkka vihreää kastiketta. Laita kastikkeiden päälle salaattia, pinaatin lehtiä, porkkanaa, paprikaa, mangoa, suolapähkinöitä, chili- ja sitruunaviipaleita kauniin komeaksi kedoksi. Asettele päällimmäiseksi katkaravut ja tujaus vihreää kastiketta. 

 

Iloista ja aurinkoista vappua!

 

 

in Juhlaan, katkarapu

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Väri- ja makuiloa keväisessä keitossa!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse