Ilahduta äitiä, isoäitiä, varaäitiä, bonusäitiä tai muuten vaan äitienpäivää vegaanisella, ihanan sitruunaisella kakulla!
Kakku on helppo valmistaa ja onnistuu aloittelevaltakin leipojalta.
Kakun voit mainiosti leipoa vaikka paria päivää ennakkoon odottamaan koristelua ja tarjoamista.
Sitruunainen kakku
21/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
21/2 dl kauramaitoa
11/4 dl maustamatonta soijajogurttia
¾ dl öljyä
2 sitruunan mehu
5 dl vehnäjauhoja
11/2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
11/2 tl kardemummaa
2 (luomu) sitruunan kuori raastettuna
kasvismargariinia tai öljyä vuoan voiteluun
päällys:
loppu soijajogurtista
1 prk (21/4) kasvis vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 kiivi
4 dl mansikoita ja muita marjoja, sekä tuoreet että pakastetut marjat käyvät
- Pese sitruunat huolellisesti, raasta kuoret ja purista mehut.
- Sekoita keskenään sokeri, vaniljasokeri, kauramaito ja öljy. Lisää joukkoon soijajogurtti.
- Sekoittele keskenään jauhot, leivinjauhe, sooda, suola ja kardemumma.
- Lisää jauhoseos maitoseokseen. Jos taikina kuplii, on se ok.
- Sekoita sitruunan kuoriraaste taikinaan.
- Voitele halkaisijaltaan noin 18 cm irtopohjavuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla.
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteiden uunin alatasolla 50 ¬ 60 minuuttia. Varmista kakun kypsyys cocktailtikulla, jos tikkuun jää taikinaa, jatka vielä hetki kypsentämistä.
- Jäähdytä kakkua ennen kumoamista. Jos leivot kakun edellisenä päivänä, säilytä se vuoassaan, hyvin peiteltynä jääkaapissa.
- Sekoita vispikerma sekä vaniljasokeri. Tarkasta makeus, lisää halutessasi sokeria. Levitä seos kakun päälle.
- Kuori ja paloittele kiivi ja paloittele mansikat. Asettele kiivi ja marjat kauniisti kakun päälle.
Iloista ja aurinkoista äitienpäivää ja kevätmieltä kaikille!
Hävikkivinkki
Jos jogurttia ja/tai kermaa ja marjoja jää jäljelle Sekoita ne keskenään aamupuuron päälle tai smoothien joukkoon.
Vastaa