• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Äitienpäivänä

12.5.2023

 

Ilahduta äitiä, isoäitiä, varaäitiä, bonusäitiä tai muuten vaan äitienpäivää vegaanisella, ihanan sitruunaisella kakulla! 

 

 

Kakku on helppo valmistaa ja onnistuu aloittelevaltakin leipojalta. 

Kakun voit mainiosti leipoa vaikka paria päivää ennakkoon odottamaan koristelua ja tarjoamista. 

 

 

Sitruunainen kakku

21/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

21/2 dl kauramaitoa

11/4 dl maustamatonta soijajogurttia

¾ dl öljyä

2 sitruunan mehu

5 dl vehnäjauhoja

11/2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

11/2 tl kardemummaa

2 (luomu) sitruunan kuori raastettuna

kasvismargariinia tai öljyä vuoan voiteluun

 

päällys:

loppu soijajogurtista

1 prk (21/4) kasvis vispikermaa

1 tl vaniljasokeria

1 kiivi

4 dl mansikoita ja muita marjoja, sekä tuoreet että pakastetut marjat käyvät

 

  1. Pese sitruunat huolellisesti, raasta kuoret ja purista mehut. 
  2. Sekoita keskenään sokeri, vaniljasokeri, kauramaito ja öljy. Lisää joukkoon soijajogurtti. 
  3. Sekoittele keskenään jauhot, leivinjauhe, sooda, suola ja kardemumma. 
  4. Lisää jauhoseos maitoseokseen. Jos taikina kuplii, on se ok.
  5. Sekoita sitruunan kuoriraaste taikinaan. 
  6. Voitele halkaisijaltaan noin 18 cm irtopohjavuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla. 
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteiden uunin alatasolla 50 ¬ 60 minuuttia. Varmista kakun kypsyys cocktailtikulla, jos tikkuun jää taikinaa, jatka vielä hetki kypsentämistä. 
  8. Jäähdytä kakkua ennen kumoamista. Jos leivot kakun edellisenä päivänä, säilytä se vuoassaan, hyvin peiteltynä jääkaapissa. 
  9. Sekoita vispikerma sekä vaniljasokeri. Tarkasta makeus, lisää halutessasi sokeria. Levitä seos kakun päälle.
  10. Kuori ja paloittele kiivi ja paloittele mansikat. Asettele kiivi ja marjat kauniisti kakun päälle. 

 

Iloista ja aurinkoista äitienpäivää ja kevätmieltä kaikille! 

 

 

Hävikkivinkki

Jos jogurttia ja/tai kermaa ja marjoja jää jäljelle Sekoita ne keskenään aamupuuron päälle tai smoothien joukkoon. 

 

 

in Juhlaan, kasvis, Uncategorized

Saattaisit pitää myös näistä
Varaslähtö kesän vehreyteen!
Pääsiäispöytään!
Hienostele hauella

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse