• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Vegemarengit

30.5.2023

 

 

Ihanat vegemarengit, pikkupavlovat juhlapöytään!

Kyllä vegaaniset marengit onnistuvat kikherneiden liemestä ja makukin on mainio! Tässäpä ohje ja onnistut. Valmista kevään ja kesän parhaisiin juhliin pikkupavlovat. Täytä ne kesän marjoilla, hilloilla ja hedelmillä, koristele syötävillä kukilla juhlapöydän kruunuiksi!

 

 

Pikkupavlovat

noin 12 kpl halkaisijaltaan 7-8 cm

 

11/2 dl säilykekikherneiden lientä (käytin Pirkan kikherneitä)

2 dl sokeria

2 tl sitruunamehua

2 tl vaniljasokeria

 

täyte:

1 prk/ 2 dl vegaanista vispikaurakermaa (esim. Planti)

1 dl raparperimansikkahilloa

syötäviä kukkia

 

  1. Vatkaa kikherneiden liemi kunnon vaahdoksi noin 3-5 minuuttia.
  2. Lisäile joukkoon sokeri ja vaniljasokeri ja sitruunamehu. Vatkaa seosta 8-10 minuuttia, kunnes se on kovaa vaahtoa. Kunnon vatkaaminen on onnistumisen salaisuus.
  3. Piirrä halutessasi pellin kokoiselle leivinpaperille kupin avulla sopivan kokoiset ympyrät.
  4. Laita massa pursotinpussiin ja pursota ensin ympyrän pohja ja lisäile reunoille vielä kerros marenkimassaa. Voit myös nostella massan lusikan avulla leivinpaperille, eikä pursottamista tarvita.
  5. Paista eli kuivaa marenkeja 100 asteisen uunin keskitasolla noin 11/2 tuntia. Marengit kovettuvat lisää jäähtyessään.
  6. Voit valmistaa marengit muutamia päiviä ennen tarjoilua. Säilytä ne huoneenlämmössä.
  7. Täytä pavlovat juuri ennen tarjoilua. Laita keskikoloon ensin vispikermaa, hilloa ja tai marjoja päälle ja koristele vielä syötävillä kukilla. Käyttämäni Plantin vispikerma on valmiiksi niin paksua, eikä sitä tarvitse erikseen vispata.

 

 

Vinkki:

Alkukesän syötäviä kukkia ovat mm. myrkyttömästi kasvatetut orvokit, sireenin, lemmikin, hiirenvirnan ja metsämansikan kukat. Hyvin varustetuissa kaupoissa saattaa olla monipuolinen valikoima syötäviä kukkia.

Onnea ja aurinkoa kaikille valmistujaisjuhlia viettäville!

 

in Juhlaan, Makeat

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Mausteiset silakkarullat

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse