Ihanat vegemarengit, pikkupavlovat juhlapöytään!
Kyllä vegaaniset marengit onnistuvat kikherneiden liemestä ja makukin on mainio! Tässäpä ohje ja onnistut. Valmista kevään ja kesän parhaisiin juhliin pikkupavlovat. Täytä ne kesän marjoilla, hilloilla ja hedelmillä, koristele syötävillä kukilla juhlapöydän kruunuiksi!
Pikkupavlovat
noin 12 kpl halkaisijaltaan 7-8 cm
11/2 dl säilykekikherneiden lientä (käytin Pirkan kikherneitä)
2 dl sokeria
2 tl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
täyte:
1 prk/ 2 dl vegaanista vispikaurakermaa (esim. Planti)
1 dl raparperimansikkahilloa
syötäviä kukkia
- Vatkaa kikherneiden liemi kunnon vaahdoksi noin 3-5 minuuttia.
- Lisäile joukkoon sokeri ja vaniljasokeri ja sitruunamehu. Vatkaa seosta 8-10 minuuttia, kunnes se on kovaa vaahtoa. Kunnon vatkaaminen on onnistumisen salaisuus.
- Piirrä halutessasi pellin kokoiselle leivinpaperille kupin avulla sopivan kokoiset ympyrät.
- Laita massa pursotinpussiin ja pursota ensin ympyrän pohja ja lisäile reunoille vielä kerros marenkimassaa. Voit myös nostella massan lusikan avulla leivinpaperille, eikä pursottamista tarvita.
- Paista eli kuivaa marenkeja 100 asteisen uunin keskitasolla noin 11/2 tuntia. Marengit kovettuvat lisää jäähtyessään.
- Voit valmistaa marengit muutamia päiviä ennen tarjoilua. Säilytä ne huoneenlämmössä.
- Täytä pavlovat juuri ennen tarjoilua. Laita keskikoloon ensin vispikermaa, hilloa ja tai marjoja päälle ja koristele vielä syötävillä kukilla. Käyttämäni Plantin vispikerma on valmiiksi niin paksua, eikä sitä tarvitse erikseen vispata.
Vinkki:
Alkukesän syötäviä kukkia ovat mm. myrkyttömästi kasvatetut orvokit, sireenin, lemmikin, hiirenvirnan ja metsämansikan kukat. Hyvin varustetuissa kaupoissa saattaa olla monipuolinen valikoima syötäviä kukkia.
Onnea ja aurinkoa kaikille valmistujaisjuhlia viettäville!
Vastaa