• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Pääsiäisbuffetti

27.3.2024

 

 

Keväisen puffettipöydän tähti on kotimainen kala, monella tavalla tarjottuna, periaatteella ”jokaiselle jotakin”. 

Kananmunia on pääsiäispöydässä tarjolla runsaasti.

Kalamakujen kyljessä maistuvat kevään vihreät versot ja yrtit. Hanki vaikkapa herneenversoja, ne säilyvät ruukussa mainiosti, kunhan muistat kastella niitä välillä. Myös auringonkukan versot maistuvat keväisen vihreältä.

Tämän buffettipöydän herkut onnistuvat varmasti ja valmistuvat nopeasti.

Poimi tästä maukkaimmat annokset pääsiäispöytääsi!

 

annokset 4 – 6 hengelle

 

 

Paistetut kuhafileet

400 g kuhafileitä

paistamiseen voita tai öljyä

½ – 1 tl suolaa

rouhittua mustapippuria

tarjoiluun sidesalaatin lehtiä, sipaisu maapähkinäkastiketta (ohje alla), pilkottua punasipulia ja limetin viipaleita

 

  1. Paista kuhafileet vasta vähän ennen tarjoilua. 
  2. Paloittele kuhafileet pieniksi annospaloiksi.
  3. Kuumenna rasva pannulla ja paista molemmin puolin parin minuutin ajan. Lisää suola ja mustapippuri.

 

Maapähkinäkastike (ei näy kuvissa erikseen)

1 dl sokeroimatonta, sileää pähkinävoita

½ dl rypsi- tai seesamiöljyä

1 rkl soijakastiketta

1 rkl sitruunamehua

2 tl sitruunan kuoriraastetta

1 rkl silputtua korianteria

1 tl rouhittuja fenkolin siemeniä

 

  1. Surauta kaikki ainekset sauvasekoittimella sekaisin. Jos kastike on liian jäykkää, lisää joukkoon kuumaa vettä
  2. Tämä kastike sopii monien puffettipöydän kala-annosten kyyditsijäksi.

 

 

Pinaattifetamunakas

6 kananmunaa

½ dl vettä

1 tl sitruunamehua

1 tl sitruunan kuoriraastetta

ripaus suolaa (huomioi että feta on suolaista)

1/2 tl rouhittua mustapippuria

150 g fetajuustoa

65 – 100 g tuoretta pinaattia

rasvaa vuoan voiteluun

 

  1. Vatkaa sekaisin kanamunat, vesi, sitruuna mehu ja kuoriraaste, suola ja mustapippuri. 
  2. Silppua pinaatti ja murenna fetajuusto. Jätä osa pinaatista ja fetasta munakkaan päälle. Sekoita loput pinaatit ja feta munaseokseen.
  3. Voitele noin 20 x 25 cm vuoka, tai vuoraa se leivinpaperilla.
  4. Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 – 35 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt. Lisää loput pinaatit ja feta munakkaan päälle ja paista vielä 5 – 10 minuuttia.

 

Hernetahna

1 ps (200 g) pakasteherneitä

1 dl rypsi- tai oliiviöljyä

2 rkl auringonkukan siemeniä

½ sitruunan mehu

2 valkosipulin kynttä

1 tl rouhittuja korianterin siemeniä

½ tl suolaa

 

  1. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet.
  2. Laita kaikki ainekset kulhoon ja jauha ne sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Jos tahna on liian paksua, lisää hieman öljyä.
  3. Koristele tahna herneenversoilla, jotka ovat oiva, vihreä lisäke muutenkin pääsiäispöytään. 

 

Porkkanatahna

2 porkkanaa

1 dl öljyä

1 rkl makeuttamatonta, sileää pähkinävoita

pieni nippu basilikaa

1 valkosipulin kynsi

1 tl soijakastiketta

 

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja pilko valkosipulin kynsi. 
  2. Laita kaikki ainekset kulhoon ja surauta ne sauvasekoittimella tahnaksi.

 

 

Paahdetut perunat

6 – 8 kpl pientä perunaa

1 rkl öljyä

2 tl silputtua rosmariinia

1/2 tl suolaa (voit lisätä suolaa makusi mukaan, mutta myös kaprikset ovat suolaisia)

tarjoiluun 1 rkl kapriksia

 

  1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Tämä onnistuu myös juustohöylän avulla.
  2. Sekoittele öljy, suola ja rosmariini perunoille. Levitä perunasiivut leivinpaperin päälle uunipellille ja paista niitä 225 asteisen uunin ylätasolla 10 – 15 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet väriä.
  3. Sekoittele perunoitten joukkoon kaprikset ja koristele annos versoilla tai yrteillä. Nämä perunat maistuvat myös kylminä.

 

Avokado-lohipalat

2 avokadoa

2 tl sitruunamehua

2 tl pähkinäkastiketta (ohje yllä)

100 g kylmäsavukirjolohta

1 tl rouhittua mustapippuria

koristeeksi herneenversoja tai vastaavia

 

  1. Kuori ja viipaloi avokadot. Asettele siivut tarjoiluvadille. Pirskottele siivujen päälle sitruunamehua.
  2. Sipaise viipaleille pähkinäkastiketta. Pilko kylmäsavulohi ja asettele avokadoviipaleiden päälle. Ripottele päälle mustapippuria ja koristele annos versoilla.

 

Luonnonkalalisäke

1 prk 150/130 g maustamatonta luonnonkalasäilykettä (Pielisen Kala)

3 kevätsipulia silputtuna

1 prk smetanaa

2 tl sitruunamehua

¼ sitruunan kuoriraastetta

2 tl kapriksia

1 tl rouhittua mustapippuria

1 tl pähkinäkastiketta (ohje yllä)

 

  1. Sekoita keskenään kaikki muut ainekset paitsi kala. Sekoittele kalapalat joukkoon niin, että päälle jää muutama tunnistettava kalapala. 

 

 

Lohimunat

4 kpl keitettyjä kananmunia

½ dl pähkinäkastiketta ja/tai herne- tai porkkanatahnaa

n. 100 g kylmäsavukirjolohta (myös graavilohi käy mainiosti)

päälle herneenversoja tai vastaavia

 

  1. Kuori ja leikkaa kanamunat puolikkaiksi. Sipaise päälle hieman pähkinäkastiketta tai hernetahnaa. 
  2. Leikkaa lohi pieniksi siivuiksi ja asettele munien päälle. Koristele vielä munat herneen- tai auringonkukan versoilla tai lempiyrteilläsi.

 

Tarjoa lisänä myös kevätsipulisilppua ja versoja ja yrttejä. Halutessasi voit tarjoilla lisäksi myös leipäviipaleita.

Aurinkoista pääsiäistä!

 

 

in anjovis

Saattaisit pitää myös näistä
Punaposkiset herkkupalat
Anjovispinaattipiirakka
Maukasta ja värikästä arkeen!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse