1. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet. Kaita kaikki ainekset kippoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
2. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja/tai limetin mehua.
3. Tämä tahna säilyy jääkaapissa noin viikon ajan.
Munakastike
Tämä soosi on sukua isoäidin munakastikkeelle, joka oli kesäruokien kestosuosikki. Tämän kastikkeen kanssa livahtivat monet kalaruoat lapsiväen suihin.
1. Keitä kananmunia 7 minuuttia, jäähdytä ja paloittele ne.
2. Poista sipuleista mahdolliset huonot kuori- ja varsiosat, paloittele sipulit. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
3. Sekoita ainekset kevyesti keskenään.
1. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet.
2. Laita kaikki ainekset kapeahkoon kannuun.
3. Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni pohjaan. Käynnistä sauvasekoitin ja vedä sitä hiljalleen kohti pintaa. Hups, majoneesi on valmista. Tarkasta maku. lisää tarvittaessa sitruunamehua ja/tai suolaa!
Vastaa