• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Vapun maittavin!

25.4.2023

 

Tervehdys Kalaasin ystävät! Kevätaurinko herätteli meidät kalaasilaiset maistuvien reseptien ja herkullisten kuvien äärelle. Pohdimme, että kalaruokien lisäksi haluamme kehitellä mainioita ja oivaltavia kasvisruokia ja vegeleivontaa. Lupaamme kiinnittää huomiota myös ruoan hintaan, halvallakin saa hyvää! Yritämme löytää myös kalastajia, niin ammattilaisia kuin harrastajia ja saalistaa heiltä parhaat kalaruokavinkit!

Laita ihmeessä meille tulemaan viestiä, vinkkejä ja parhaita kalatarinoita, ilahdumme niistä.

Nyt on tarjolla vapun paras sillileipä ja äitienpäiväksi tulossa ihana sitruunakakku, siis vegenä.

Iloisin mielin kohti kesäkalaaseja!

 

 

Vapun paras hiukopala kokataan sillistä ja maukkaista makukavereistaan.

Ohjeen määristä saat 5 kuvamukaista reilua leipää, 5 – 8 hengelle nälän mukaan.

 

Tarvitset:

1 pkt (500 g) saaristolaisleipää tai vuokaleipää

voita tai kasvislevitettä voiteluun

 

Leipien päällysteet

Silli:

n. 250 g kevyesti suolattua sillifileetä

1 rkl ruohosipulia silputtuna

2 tl roseepippuria

Paloittele sillifileet pikkupaloiksi. Tämä onnistuu hyvin myös taloussaksilla. Sekoitteel joukkoon ruohosipuli ja roseepippuri.

 

Kananmuna:

4 keitettyä kanamunaa

1 dl ranskankermaa tai kermaviiliä

1 rkl ruohosipulia silputtuna

2 tl sitruunamehua

½ – 1 tl suolaa

Keitä kananmunia noin 5 minuuttia. Jäähdytä munat ja kuori ne. Paloittele munat ja hienonna haarukalla tai veitsellä. Sekoita joukkoon ranskankerma, ruohosipuli, sitruunamehu ja suola.

 

Herne:

11/2 dl pakasteherneitä

1 pieni avokado

1 rkl sitruunamehua

½ tl suolaa

Sulata pakasteherneet. Kuori ja pilko avokado. Jauha sauvasekoittimella kaikki ainekset tahnamaiseksi massaksi.

 

Punajuuri:

1-2 (n. 100 g) etikkapunajuurta

1 pieni punasipuli

1 rkl rypsiöljyä

½ tl mustapippuria

½ tl suolaa

Paloittele punajuuri. Kuori ja pilko punasipuli. Laita kaikki ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tahnaksi.

 

 

1.Leikkaa leipä pitkittäin viideksi viipaleeksi. Voitele leipäviipaleet voilla tai levitteellä.

2.Päällystä leivät hauskasti raidoittain kullakin täytteettä. Koristele leivät vielä halutessasi erilaisilla versoilla.

3. Valmista vappuleivän päällysteet valmiiksi edellisenä iltana ennen tarjoilua. Ne säilyvä mainiosti jääkaapissa kannellisissa pakasterasioissa.

 

Vinkki: Leivän täytteet voit kätevästi pakata mukaan brunssiretkelle ja päällystää leivät vasta juuri ennen nauttimista.

 

 

Hävikkivinkki:

Jos leivän päällysteitä jää jäljelle, sekoita ne kaikki keskenään ja saat mainion ”sillikaviaarin” seuraavan päivän eväsleiville tai perunoitten kylkeen.

Jos innostut ostamaan versoja ja ne pääsevät nuupahtamaan jääkaapissa, ei huolta. Jauha ne kasvistahnojen tai peston joukkoon, myös vihersmoothie saa niistä versovoimaa.

 

in Juhlaan, Lisukkeet, silli

Reader Interactions

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Mausteiset silakkarullat

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse