Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.
1. Huuhdo ahvenet ja kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa kalojen pintaan muutama viilto molemmin puolin. Laita suolaa kalojen vatsaan ja viiltoihin.
2. Jauha juustokuminan- ja korienterinsiemenet. Sekoita joukkoon limetinmehu ja kalakastike.
3. Kuumenna puolet voista pannulla ja lisää puolet mausteseoksesta, sekoittele ja lisää ahvenet pannulle. Paista ahvenia molemmin puolin kauniin ruskeiksi, lisää puolet pinjansiemenistä pannulle. Pienennä lämpö ja kypsennä kaloja vielä noin 5 minuuttia.
4. Huuhdo fenkoli, poista siitä kova kantaosa ja viipaloi se. Pese perunat ja paloittele ne. Pilko kevätsipuli.
5. Kuumenna toisella pannulla loput voista ja lisää maustetahna joukkoon. Sekoittele ja lisää pannulle fenkoli, perunat ja sipuli. Kääntele aineksia ja lisää joukkoon loput pinjansiemenet. Hauduta aineksia kannen alla noin 15 minuuttia.
6. Koristele annos syötävillä kukilla tai yrteillä. Tarjoile ahvenet ja lisäke lämpiminä.
Vastaa