Kansainvälisenä naisten päivänä 8.3 maistuu suolainen anjovispinaattipiirakka. Piiras on helppo ja nopea valmistaa ja on ruokaisa tarjottava! Anjovispinaattipiirakka 4 – 6 annosta 1pkt (400 g) valmista piirakkataikinaa, pakaste (esim. Pirkka) rasvaa vuoan voiteluun täyte: 2 keskikokoista perunaa n. 50 g tuoretta pinaattia pieni nippu kevätsipulia 1 rkl öljyä 1 […]
Reseptit
Rullaa ja mausta joulun alusajan parhaat silakkarullat helposti. Maku on raikkaan aromikas ja chilitahna antaa silakoille lempeän pirteän aromilisän. Mausteiset silakkarullat 500 g silakkafileitä ½ dl karkeaa mesisuolaa liemi: 1 dl etikkaa 3 dl vettä ½ dl sokeria purkkiin: 2 porkkanaa 1 punasipuli 2 cm pala tuoretta inkivääriä 2 […]
Juhannuksen ja mökkikesän paras ja pikainen ateria syntyy uusista perunoista ja savumuikuista. Savumuikut purkissa vievät sinut nopeasti kesäkalan makuihin. Annoksen kruunaa alkukesän aromikkaat, vihreät maut! Uudet perunat ja savumuikut 2 – 4 annosta 8 kpl uuden sadon perunaa 1 avomaan kurkku nippu uuden sadon sipulia muutama retiisi kastike: 1 dl auringonkukan siemeniä 1 dl rypsiöljyä […]
Ihanat vegemarengit, pikkupavlovat juhlapöytään! Kyllä vegaaniset marengit onnistuvat kikherneiden liemestä ja makukin on mainio! Tässäpä ohje ja onnistut. Valmista kevään ja kesän parhaisiin juhliin pikkupavlovat. Täytä ne kesän marjoilla, hilloilla ja hedelmillä, koristele syötävillä kukilla juhlapöydän kruunuiksi! Pikkupavlovat noin 12 kpl halkaisijaltaan 7-8 cm 11/2 dl säilykekikherneiden lientä (käytin Pirkan kikherneitä) 2 dl sokeria 2 […]
Ilahduta äitiä, isoäitiä, varaäitiä, bonusäitiä tai muuten vaan äitienpäivää vegaanisella, ihanan sitruunaisella kakulla! Kakku on helppo valmistaa ja onnistuu aloittelevaltakin leipojalta. Kakun voit mainiosti leipoa vaikka paria päivää ennakkoon odottamaan koristelua ja tarjoamista. Sitruunainen kakku 21/2 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 21/2 dl kauramaitoa 11/4 dl maustamatonta soijajogurttia ¾ dl […]
Tervehdys Kalaasin ystävät! Kevätaurinko herätteli meidät kalaasilaiset maistuvien reseptien ja herkullisten kuvien äärelle. Pohdimme, että kalaruokien lisäksi haluamme kehitellä mainioita ja oivaltavia kasvisruokia ja vegeleivontaa. Lupaamme kiinnittää huomiota myös ruoan hintaan, halvallakin saa hyvää! Yritämme löytää myös kalastajia, niin ammattilaisia kuin harrastajia ja saalistaa heiltä parhaat kalaruokavinkit! Laita ihmeessä meille tulemaan viestiä, vinkkejä ja […]
Nyt tarjolla kuhafileet! Pro Kala on nimennyt toukokuun kalakuuksi, koska luonnonkalan tarjonta on silloin parhaimmillaan. Kala liikkuu hyvin vielä viileiden vesien aikaan. Kannattaa tutustua Pro Kalan sivuihin, sieltä löydät kalatietoutta, vinkkejä ja ohjeita. www.prokala.fi Keskiviikkona 18.5 on valtakunnallinen kalastuspäivä, jonka tarkoitus on tutustuttaa lapset ja nuoret kalastusharrastuksen pariin! Tutustu myös kalatalouden keskusliiton sivuihin www.ahven.net , […]
Kokoa maukkaat tortillalätyt kädenkäänteessä, nämä ovat parasta vappusyötävää niin brunssilla kuin illanistujaisissa! Nämä tortillat ovat hedelmäisen raikkaita ja täynnä kevään iloa! Mikä parasta, itse kukin syöjä voi valita juuri itselleen maistuvimmat täytteet! Jättikatkaraputortillat 1 pkt/ 6 kpl punajuuri-tortillalättyjä, muutkin lätyt toki käyvät 300 g kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä 1 rkl chilikastiketta ja 1 rkl öljyä ravuille […]
Herkulliset, kuohkeat haukipullat saavat pääsiäispöytään perinteisten kvenellien muodot. Ne maistuvat keväisten kasvisten ja sakean keltaisen kastikkeen kanssa. Haukikvenellit 4–6 hengelle, 16–20 kpl koosta riippuen 500 g haukifileetä 50 g sulatettua, jäähdytettyä voita 1 tl suolaa 1 rkl kuivattua tai tuoretta tilliä silputtuna 1 tl kuivattua timjamia 2 tl rouhittua valkopippuria 1 sitruunan kuori raastettuna 2 […]
Tämä postaus on tehty yhteistyössä Kalaonnin kanssa. Kutsu perheväki, kalakaverit ja parhaat naapurit kokoamaan itse kullekin maittavat, raikkaan runsaat kalaleivät. Varaa pöytään herkullisia valmiita kalatuotteita, rouheaa, tuoretta leipää ja runsaasti tykötarpeita. Iloinen tekeminen ja kevätmieli ovat taattuja! Tämä leipäbaari on mainio idea brunssiksi, viikonlopun ruokatarjoiluun, pääsiäispöydän iloksi ja ihan muuten vaan! Pöytään varattiin: Nämä riittävät […]
Valmista pikkumunakkaat kätevästi uunissa muffinivuoissa. Nämä kylmäsavulohella höystetyt munakkaat sopivat mainiosti niin kevyen salaattilounaan kylkeen, brunssille, juhlavaan noutopöytään, kevätretken evääksi kuin koululaisten välipalaksikin. Uunimunakkaat & kylmäsavulohta 6 munakasta öljyä muffinipellin voiteluun 6 kanamunaa 11/2 dl kaura- tai tavallista maitoa 100 g kylmäsavulohta 50 g tuoretta pinaattia 2 kevätsipulia ½ tl rouhittua […]
Tämän helpommaksi ja nopeammaksi ei kalaruoan valmistaminen enää voi tulla. Pakkauksesta pannulle. Lisäksi mukana on rutkasti makua, nyt tarjolla japanilaishenkinen seesami-miso kirjolohi. Nämä annokset ovat arki-, pyhä-, eväs- ja lohturuokaa parhaimmillaan. Maut kelpaavat koko perheväelle, lähes vauvasta vaariin. Seesami-miso kirjolohta ja nuudelisäkettä 2 annosta 30 min lohipalat: 1 pkt (300 g) […]